January 13, 2017

Posted by Administrator on 11:11 PM


 



 


බිත්තර  නැති, බටර් නැති ,කිරි නැති  චොක්ලට්  කේක්

  • පාන් පිටි 180g
  • කුඩු  කර ගත් සීනි 160g
  • කොකෝවා පවුඩර්  මේසහැදි  3
  • වෙජිටබල් ඔයිල්  /කැනෝලා ඔයිල් /සන් ෆ්ලවර් ඔයිල් /කොකනට් ඔයිල් මේ ඕනෑම  වර්ගයකින්  කප් 1/2
  • වැනිලා  තේහැදි  2
  • බේකින්  පවුඩර්  තේහැදි 1
  • බේකින් සෝඩා තේහැදි  3/4
  • විනාකිරි  හෝ දෙහි යුශ  තේහැදි  2
  • මද  උනුසුම්  වතුර  කප් 1

සාදන  ක්‍රමය :

මුලින්ම පාන්  පිටි,බේකින්  පවුඩර් ,ලුණු  ,බේකින්  සෝඩා ,කොකෝවා  පවුඩර්  හොදින්  මිශ්‍ර  කරගන්න.ඉන්පසු තව  බාජනයක්  ගෙන  එයට වතුර ,වැනිලා ,ඔයිල් ,දෙහි යුශ හොදින්  මිශ්‍ර  කර ගන්න .දැන්  ඔයිල්  බාජනයට පිටි  ටික ටික  එකතු කරන්න .බීටර්  එකක්  අවශ්‍ය  නෑ .හැන්දකින්  මිශ්‍ර  කරන්න .මේ අතර අවන්  එක 180 c' ප්‍රි හීට් කර ඔයිල්  තවරා  ගත් ට්‍රේ  එකකට මිශ්‍රණය  දාගන්න .දැන්  මෙය  විනාඩි  30 බේක්  කරන්න.වෙලාව වෙනස්  විය හැකිය .ටූත්  පික් එකක්  ගසා බලන්න .බේක්  වෙලාද කියල .

කේක්  එක අයිසින්  කලේ මම  බටර්  අයිසින්  වලින් හා විප් ක්‍රීම්  වලින් .අයිසින්  නොකර කන්න  පුලුවන්  කැමති  නම් . ගොඩාක්  රසයි  හදලා  බලන්නකෝ