අවශ්ය දෙවල්:
- පාන් පිටි 450g
- යිස්ට් තේහැදි 3 ( 15g )
- මද රස්නේ වතුර මේසහැදි 10 පමණ
- මෙල්ටඩ් බටර් / මාජරින් 25 g
- ලොකු බිත්තර 1
- මද රස්නේ කිරි 180 ml
- ( කිරි දානකොට ටික ටික දමා මිශ්ර කර ගන්න )
- සිනි 50 g ( රස අනුව දමා ගන්න )
- ලුණු ටිකක්
මුලින් කප් එකක් අරගෙන එයට යිස්ට් හා පාන් පිටි වලින් මේසහැදි 3 දමා හොදින් කලවම් කර ගන්න .
පසු එයට මද රස්නේ වතුර මේසහැදි 10 ටික ටික දමා හොදට උකුවට මිශ්රණයක් හදා ගන්න .( මම එය පික්චර් එකේ දමා තියෙනවා )
පසු මෙසේ හදා ගත් යිස්ට් මිශ්රණය විනාඩි 15 පමණ පිපෙන්න තියන්න වසා .
දැන්
ඉතිරි පිටි ටික ලොකු බදුනකට දමා එයට සිනි / ලුණු / බිත්තරය / මෙල්ටඩ් බටර්
හෝ මාජරින් දමා එයටම හොදින්එර්ඩ් පිපිණු යිස්ට් මිශ්රණය දමා කලවම් කර
ගන්න .
පසු මද රස්නේ කිරි ටික ටික දමා අතේ ඇලෙන පදමට මිශ්රණයක් හදා ගන්න .
දැන් හදා ගත් ඩෝන්ට් මිශ්රණය පැයක් තෙත රෙද්දකින් වසා තියා ගන්න .
පැයකට පසු පෙනෙවි ඩෝනට් පිටි මිශ්රණය හොදින් පිපිලා තියෙනවා .
පසු ලැල්ලක් මත හොදට පිටි ඉස මේ පිටි මිශ්රණය පිටි මතට දමා හොදින් සාමාන්ය සයිස් එකට , පිටි ඉස ඉස තුනි කර ගන්න .
පසු
ඩෝනට් සයිස් රවුමක් තියා , අවශ්ය ප්රමාණයට රවුම් කපා , එ කපා ගත් රවුම
මැදට නැවත පොඩි බෝතලයක මුඩියක් තියා පොඩි රවුමක් කපා ගන්න .
දැන් මෙලෙස හදා ගත් ඩෝනට් නැවත විනාඩි 15 - 20 පිපෙන්න තියා ගන්න .
තාච්චියකට තෙල් දමා රත් වු පසු අඩු ගින්දරේ තෙල් රත් වෙන්න තියා , හදා ගත් ඩෝනට් දමා ගැඹුරු තෙලේ රන්වන් පාටට බැද ගන්න .
පසු බැද ගත් ඩෝනට් වලට ඔයාලාට කැමති විදියට චොකලට් සෝස් හෝ සිනි දමා සරසා ගන්න ...
( මේ පිටි ප්රමාණයෙන් ඩොනට් 15 - 20 හදා ගැනිමට පුලුවනි )