July 4, 2016

Posted by Administrator on 12:51 PM




 






  • ඊස්ට් 2g(Yeast),
  • Olive oil 50 ml,
  • ලුණු 10 g,
  • සීනි 10g
  • වතුර 300ml
  • Butter 15g
  • ලොකු ලුනුගෙඩි 1
  • තක්කාලි ගෙඩි 1
  • බෙල් පෙපර් (රතු ,කහ ,කොල පාට වලින් ) ,
  • ඔලිව් ගෙඩි කිහිපයක් ,
  • කැරට් අල 1 ,
  • Mushroom,
  • Mozzarella cheese,
  • Tomato sauce ,
  • ලුණු ස්වල්පයක් ,
  • අවශ් නම් තම්බා පොඩියට කපාගත් මස්,සොසෙජස් භාවිතා කල හැකිය.
 

Dough එක සදහා අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය:

  • පාන් පිටි 500g, 

  • ඊස්ට්  5g,

  • olive oil 50 ml, 

  • ලුණු 10g, 

  • සීනි 10g ,

  • වතුර 300ml, 

  • Butter 15g.


Dough එක සාදන ආකාරයපිටි,සීනි .ලුණු ,බටර් දමා හොඳින්  අනන්න.ඔලිව් ඔය්‍ල්  එකතු  කරන්න .වතුර  ටික ටික  දමමින්  අතේ නොඅඑලෙන පදමට  මෝලිය  අනා මිනිත්තු 30 lunch sheet එකක ඔතා වසා තබන්න.
මිශ්‍රණය සදහා  අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය: 
ලොකු ලුනුගෙඩි 1.තක්කාලි  ගෙඩි 1,බෙල් පෙපර් (රතු ,කහ ,කොල  පාට වලින් ) ,ඔලිව්  ගෙඩි  කිහිපයක්, කැරට් අල, mushroom ස්වල්පයක්, mozzarella  cheese, tomato  sauce , ලුණු  ස්වල්පයක් .   අවශ්‍ය නම් තම්බා  පොඩියට කපාගත් මස්,සොසෙජස් භාවිතා  කල හැකිය.                        
මිශ්‍රණය සාදන  ආකාරය:  
ලූනු ,තක්කාලි ,රවුම්  පෙති  කපා ඉතිරි  ඒවා කොටු කපා ගන්න. මෝලිය ඉවතට  ගෙන  හොඳින්  අනා ගන්න .රොටිය  සාදා ඒ මත සෝස් ආලේප  කරන්න .ඉන් පසු ග්‍රෙට් කර ගත් cheese  අතුරන්න .එලවලු වලට ලුණු ඉසගෙන ඒමත් පිලිවෙල්කට අතුරන්න .
මිනිත්තු  30 පසෙකින්  තබා  අවන් 1 රත් කර 180 c'  උශ්නත්වය  සකසා මිනිත්තු  30  bake  කර ගන්න.(අවන් වර්ගය  අනුව  කාලය  වෙනස් කර ගත යුතුය).
Categories: