- ඊස්ට් 2g(Yeast),
- Olive oil 50 ml,
- ලුණු 10 g,
- සීනි 10g
- වතුර 300ml
- Butter 15g
- ලොකු ලුනුගෙඩි 1
- තක්කාලි ගෙඩි 1
- බෙල් පෙපර් (රතු ,කහ ,කොල පාට වලින් ) ,
- ඔලිව් ගෙඩි කිහිපයක් ,
- කැරට් අල 1 ,
- Mushroom,
- Mozzarella cheese,
- Tomato sauce ,
- ලුණු ස්වල්පයක් ,
- අවශ්ය නම් තම්බා පොඩියට කපාගත් මස්,සොසෙජස් භාවිතා කල හැකිය.
- ඊස්ට් 2g(Yeast),
- Olive oil 50 ml,
- ලුණු 10 g,
- සීනි 10g
- වතුර 300ml
- Butter 15g
- ලොකු ලුනුගෙඩි 1
- තක්කාලි ගෙඩි 1
- බෙල් පෙපර් (රතු ,කහ ,කොල පාට වලින් ) ,
- ඔලිව් ගෙඩි කිහිපයක් ,
- කැරට් අල 1 ,
- Mushroom,
- Mozzarella cheese,
- Tomato sauce ,
- ලුණු ස්වල්පයක් ,
- අවශ්ය නම් තම්බා පොඩියට කපාගත් මස්,සොසෙජස් භාවිතා කල හැකිය.
Dough එක සදහා අවශ්ය ද්රව්ය:
පාන් පිටි 500g,
ඊස්ට් 5g,
olive oil 50 ml,
ලුණු 10g,
සීනි 10g ,
වතුර 300ml,
Butter 15g.
Dough එක සාදන ආකාරය: පිටි,සීනි .ලුණු ,බටර් දමා හොඳින් අනන්න.ඔලිව් ඔය්ල් එකතු කරන්න .වතුර ටික ටික දමමින් අතේ නොඅඑලෙන පදමට මෝලිය අනා මිනිත්තු 30 lunch sheet එකක ඔතා වසා තබන්න.
මිශ්රණය සදහා අවශ්ය ද්රව්ය:
ලොකු ලුනුගෙඩි 1.තක්කාලි ගෙඩි 1,බෙල් පෙපර් (රතු ,කහ ,කොල පාට වලින් ) ,ඔලිව් ගෙඩි කිහිපයක්, කැරට් අල, mushroom ස්වල්පයක්, mozzarella cheese, tomato sauce , ලුණු ස්වල්පයක් . අවශ්ය නම් තම්බා පොඩියට කපාගත් මස්,සොසෙජස් භාවිතා කල හැකිය.
ලොකු ලුනුගෙඩි 1.තක්කාලි ගෙඩි 1,බෙල් පෙපර් (රතු ,කහ ,කොල පාට වලින් ) ,ඔලිව් ගෙඩි කිහිපයක්, කැරට් අල, mushroom ස්වල්පයක්, mozzarella cheese, tomato sauce , ලුණු ස්වල්පයක් . අවශ්ය නම් තම්බා පොඩියට කපාගත් මස්,සොසෙජස් භාවිතා කල හැකිය.
මිශ්රණය සාදන ආකාරය:
ලූනු ,තක්කාලි ,රවුම් පෙති කපා ඉතිරි ඒවා කොටු කපා ගන්න. මෝලිය ඉවතට ගෙන හොඳින් අනා ගන්න .රොටිය සාදා ඒ මත සෝස් ආලේප කරන්න .ඉන් පසු ග්රෙට් කර ගත් cheese අතුරන්න .එලවලු වලට ලුණු ඉසගෙන ඒමත් පිලිවෙල්කට අතුරන්න .
ලූනු ,තක්කාලි ,රවුම් පෙති කපා ඉතිරි ඒවා කොටු කපා ගන්න. මෝලිය ඉවතට ගෙන හොඳින් අනා ගන්න .රොටිය සාදා ඒ මත සෝස් ආලේප කරන්න .ඉන් පසු ග්රෙට් කර ගත් cheese අතුරන්න .එලවලු වලට ලුණු ඉසගෙන ඒමත් පිලිවෙල්කට අතුරන්න .
මිනිත්තු 30 පසෙකින් තබා අවන් 1 රත් කර 180 c' උශ්නත්වය සකසා මිනිත්තු 30 bake කර ගන්න.(අවන් වර්ගය අනුව කාලය වෙනස් කර ගත යුතුය).
Categories: Pizza